Bolnice i javno zdravstvo

Kamiks eko pruža visoku razinu usluge u bolnicama, ustanovama za dugotrajnu skrb, centrima za hitnu medicinsku pomoć i ustanovama za fizičku ili mentalnu rehabilitaciju kako bi osigurali najvišu razinu sanitarnih uvjeta dok se brinu za osjetljivu populaciju.
serviceImage

Mjere kontrole štetnika u bolnicama i javno zdravstvu

Kako bi bolnice ostale bez šetnika, bitno je biti svjestan potencijalnih znakova aktivnosti štetnika i poduzeti pravovremene mjere kada se uoče nepoželjni posjetitelji. U tu je svrhu važno da osoblje koje je odgovorno za nadzor higijene okoliša i sigurnosti u bolnici redovito pregledava sva područja, uključujući neklinička područja, radi bilo kakvih dokaza o prisutnosti štetočina. To uključuje pregled pukotina, pukotina, vrata i prozorskih klupica gdje štetnici mogu pristupiti zgradi.

 

Kako bi se spriječila pojava i učinkovito upravljalo prisutnošću štetnika u bolnicama, ključno je razviti sveobuhvatan Plan upravljanja štetnicima. Ovaj plan treba sadržavati odgovarajuće metode praćenja, sustav za odgovor na zaraze, pravilno obavještavanje interesnih skupina i preventivne mjere koje se redovito provode. Plan treba obuhvatiti sve vrste štetnika (insekti, glodavci, itd.) koji mogu biti prisutni u objektu.

 

Pažljivo praćenje i dokumentiranje sastavni su dio najbolje prakse za kontrolu štetočina u bolnicama i javnom zdravstvu koje provodi Kamiks eko. Problemi se sprječavaju ili kontrolirati integriranim planom koji uključuje:

  1. Preventivne mjere

  2. Ispravne higijene za pacijente i osoblje

  3. Rutinski pregled područja osjetljivih na zaraze

  4. Brzo liječenje kada je potrebno

  5. Aktivnosti tekućeg održavanja


Čišćenje i dezinfekcija ventilacijskih i klimatizacijskih sustava u bolnicama

 Sigurnost i zdravstvena ispravnost operacijskih dvorana i slični prostora je kritična. Zbog toga bolnice i javno zdravstvo mora osigurati potpuno ispravan i siguran okoliš u svakom trenutku. Čista i dezinficirana ventilacija u bolnicama i javnom zdravstvu neophodna je za postizanje ovog cilja.

 

Kako biste osigurali čist zrak u cijelom bolničkom prostoru, morate osigurati da je Vaš ventilacijski sustav dizajniran za učinkovito hvatanje čestica prašine i drugih zagađivača iz prostora. Okoliš u bolničkim prostorima mora zadovoljiti visoke standarde čistoće, a posebno prostori koji su kritični za zdravlje ljudi, a posebice bolesnika.

 

Kako bi se osigurala dovoljna razina čistoće potrebno je redovno provoditi učinkovito čišćenje i dezinfekciju ventilacijskog i klimatizacijskog sustava. Kamiks eko je pouzdan partner sa dugogodišnjim iskustvima čišćenja ventilacijskih i klimatizacijskih sustava u bolnicama i javnom zdravstvu.

 

 

Ispitivanje kvalitete zraka i čistoće površina

 Prema zahtjevima klijenata, u mogućnosti smo provesti uzorkovanje zraka i površina prije i poslije obavljenog čišćenja i dezinfekcije, a radi potvrde učinkovitosti provedenih procesa. Analize se provode u akreditiranom i ovlaštenom laboratoriju.

 

Korištenjem preventivnih mjera kao što je poboljšanje fizičke strukture, isključivanje štetnika iz zgrada s visokokvalitetnim brtvama za vrata ili prozorske mreže i pažljivim redovitim praćenjem potencijalnih problematičnih područja, bolnice i javnozdravstvene institucije, mogu smanjiti rizik od zaraze, a istovremeno osigurati sigurnije okruženje za osoblje i pacijente