Farmaceutski sektor

Kamiks eko prepoznaje stroge sanitarne zahtjeve za farmaceutski sektor i zahtjev za nultu toleranciju na štetočine.
serviceImage

Mjere kontrole štetnika u farmaceutskom sektoru

Farmaceutska industrija igra značajnu ulogu u definiranju ljudskog zdravlja, stoga je podvrgnuta strogim upravljanjima i propisima.

 

Prisutnost štetnika u bilo kojoj fazi proizvodnog procesa može uzrokovati ozbiljne ekonomske gubitke. Osim proizvodnih područja, štetnici mogu kontaminirati sirovine, skladišne prostore, laboratorije, prostore za pakiranje i gotove proizvode. Štetnici koji mogu biti prisutni u farmaceutskim postrojenjima i uzrokovati prijetnje uključuju žohare, muhe, glodavce i štetnike skladišnih prostora (bube, žišci, moljci i grinje).

 

Naš integrirani pristup upravljanju štetnicima pomaže farmaceutskim tvrtkama da se pridržavaju dobre proizvodne i higijenske prakse na vrlo učinkovit način. Integrirani pristup podrazumijeva planiranje aktivnosti kako bi se spriječio pristup proizvodnim i skladišnim objektima i poslovnim prostorima.

 

Kombinirajući rješenja uz korištenje kemijskih tretmana s nekemijskim postupcima, specijalizirani zaposlenici Kamiks eka nude rješenja farmaceutskim postrojenjima da ispune svoje zakonske obveze provedbe i dokumentiranja standardnih operativnih postupaka u pogledu kontrole štetočina.

 

Naše stručno znanje može pružiti vodeća rješenja u sprječavanju štetočina, nadziranju zaraza i sigurnom suzbijanju bilo kojeg štetnika, uključujući leteće insekte, puzeće insekte, glodavce i skladišne insekte.

 

Čišćenje i dezinfekcija ventilacijskih i klimatizacijskih sustava u farmaceutskom sektoru

 Sigurnost i učinkovitost farmaceutskih proizvoda je kritična. Zbog toga farmaceutska industrija mora osigurati kvalitetan proizvodni proces u svakom trenutku. Čista ventilacija okoliša u farmaceutskim proizvodnim okruženjima neophodna je za postizanje ovog cilja.

 

Kako biste zajamčili čist zrak u cijelom proizvodnom prostoru, morate osigurati da je Vaš ventilacijski sustav dizajniran za učinkovito hvatanje čestica prašine i drugih zagađivača iz radnog prostora. Čisti okoliš mora zadovoljiti određene razine kontrole onečišćenja.

 

Čiste sobe koje slijede Dobre proizvođačke prakse (GMP) sadrže kontrolirane razine zagađivača zraka, temperature i vlažnosti, sprječavajući bilo kakvu kontaminaciju ili smetnje s proizvodom.

 

Kako bi se osigurala dovoljna razina čistoće potrebno je redovno provoditi učinkovito čišćenje i dezinfekciju ventilacijskog i klimatizacijskog sustava. Kamiks eko je pouzdan partner sa dugogodišnjim iskustvima čišćenja čistih soba i postrojenja za proizvodnju lijekova.

 

Ispitivanje kvalitete zraka i čistoće površina

 Prema zahtjevima klijenata, u mogućnosti smo provesti uzorkovanje zraka i površina prije i poslije obavljenog čišćenja i dezinfekcije, a radi potvrde učinkovitosti provedenih procesa. Analize se provode u akreditiranom i ovlaštenom laboratoriju.