Financijski sektor

Štetnici mogu predstavljati značajne rizike za ugled i poslovanje bilo koje ustanove, a banke nisu iznimka. Kako bi ublažila te rizike, svaka banka mora ulagati u snažne mjere kontrole štetnika.
serviceImage

Mjere kontrole štetnika u financijskom sektoru

 Prisutnost štetnika u banci može dovesti do potencijalnih zdravstvenih opasnosti za zaposlenike i klijente, oštećenja imovine i dokumenata, pa čak i pada povjerenja klijenata.

Banke su prostori s velikom ljudskom aktivnošću i fluktuacijom posjetitelja. Ovo užurbano okruženje stvara brojne mogućnosti za štetočine da dobiju pristup i napreduju. Glodavci, insekti i drugi štetnici mogu se lako infiltrirati u banke kroz otvore na vratima i prozorima, ventilacijskim sustavima, pa čak i neprimjetno u stvarima klijenata ili zaposlenika. Njihova prisutnost može dovesti do značajnih problema:

 

Opasnosti po zdravlje:

štetnici mogu prenositi patogene koji mogu uzrokovati bolesti. Kontaminirane površine i prehrambeni artikli mogu izložiti posjetitelje i osoblje potencijalnim zdravstvenim rizicima, što dovodi do bolesti i odsutnosti.

 

Šteta na imovini i dokumentima:

Glodavci su poznati po tome što grizu žice, izolaciju i ključne dokumente, uzrokujući skupu štetu na infrastrukturi banke i utječući na njezino poslovanje.

 

Gubitak ugleda:

jedno opažanje štetnika može prouzročiti negativni publicitet i padom povjerenja klijenata. To može nepovoljno utjecati na krajnji rezultat o imidž banke.

 

Sa iskustvom od preko 20 godina u provođenju DDD mjera u financijskom sektoru, osiguravamo da su uklonjeni svi rizici za poslovanje banaka i sličnih institucija u pogledu najezda štetnika. Kamiks eko pouzdan je dugogodišnji partner većine financijskih institucija koje posluju u Hrvatskoj.

 

Čišćenje i dezinfekcija ventilacijskih i klimatizacijskih sustava u financijskom sektoru

 U našem svijetu koji se stalno razvija, važnost kvalitete zraka u zatvorenom prostoru postaje sve očiglednija. Od problema sa zdravljem dišnog sustava do kognitivnih performansi, zrak koji udišemo u našim zgradama igra značajnu ulogu u našem blagostanju. S porastom samostalnih sustava za pročišćavanje zraka ključno je razumjeti znanost koja stoji iza protoka čistoga zraka i prednosti pravilnog održavanja ovih sustava.

 

Kamiks eko vodeći je pružatelj usluga čišćenja ventilacijskih sustava u financijskom sektoru u Hrvatskoj, sa preko 20 godina iskustava i zadovoljnih klijenata.

 

Provodimo učinkovito čišćenje i dezinfekciju kako bi se kod naših klijenata smanjila mogućnost da se zaposlenici ili posjetitelji razbole zbog neučinkovitog ventilacijskog sustava. Preporučamo:


Često mijenjanje filtra za zrak

Ako su Vam filtri za zrak začepljeni, protok zraka ne postoji. S vremenom će se prašina i krhotine nakupiti iza filtara i taložiti unutar vaših zračnih kanala, izlažući zdravlje vaših zaposlenika još većem riziku. Kao opće pravilo, filtre za zrak treba mijenjati svakih 6-12 mjeseci.


Redovan pregled, čišćenje i dezinfekcija sustava

Ako postoje bilo kakvi znakovi da vaši zračni kanali utječu na kvalitetu ili cirkulaciju zraka i da ih je potrebno očistiti, pozovite stručnjake Kamiks eka da procijene i isprave problem prije nego što bilo čije zdravlje bude ugroženo.

 

Ispitivanje kvalitete zraka

Stručnjaci za kvalitetu zraka Kamiks eka, imaju prave alate i znaju kako izmjeriti kvalitetu zraka u uredima, od protoka zraka do razine vlažnosti, ventilacije, mirisa, curenja, stajaće vode, štete od vode, rasta plijesni i više. Nakon temeljite inspekcije, znat ćete točno što treba popraviti kako biste unaprijedili kvalitetu uredskog zraka. Prema potrebi u mogućnosti smo provesti uzorkovanje zraka i površina prije i poslije obavljenog čišćenja i dezinfekcije, a radi potvrde učinkovitosti provedenih procesa. Analize se provode u akreditiranom i ovlaštenom laboratoriju