Trgovine - maloprodaja i veleprodaja

Maloprodaja i veleprodaja je važna industrija jer je jedan od najvećih poslodavaca u Hrvatskoj, a potrošačima pruža prikladan način kupnje dobara i usluga. Ako posjedujete ili vodite trgovinu, znate koliko je maloprodajni prostor skup i koliko je važno da prostor potencijalnim kupcima prikazuje vaše proizvode u najboljem svjetlu.
serviceImage

Mjere kontrole štetnika u trgovini

 Zaposlenici u trgovini naporno rade svaki dan kako bi poboljšali i održavali prostor, kupcima osigurali ugodnu kupnju te kako bi bili sigurni da ništa ne ugrožava artikle koje se prodaju na policama. Nažalost, sve što je potrebno je prisutnost jednog malog štetnika da poništi sav Vaš naporan rad i natjera kupce da pobjegnu. Stoga je kontrola štetnika ključni aspekt održavanja čistog i sigurnog okoliša u trgovačkim lancima.

 

Maloprodajni objekti mogu biti posebno skloni najezdi štetnika, uglavnom zbog čestog otvaranja vrata za kupce te otvorenih skladišnih prostora. Osim što kvare iskustvo kupnje, štetnici mogu uništiti ugled trgovine, kao i potencijalno uzrokovati štetu na imovini te prouzročiti nezdrave uvjete za radnike i kupce.

Uočavanje štetočina može uzrokovati da maloprodajna poduzeća izgube klijente, št može imati za posljedicu pad prodaje i profita. Zato je važno da svaki maloprodajni poslovni plan uključuje komercijalnu strategiju kontrole štetnika.

 

Kamiks eko vodeći pružatelj usluga kontrole štetnika

Vodeći smo pružatelj usluge provođenja mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u skoro svim trgovačkim lancima u Hrvatskoj već 30 godina. Uslugu pružamo u ovoj djelatnosti od osnivanja. Zbog protoka roba i ljudi, provođenje DDD mjera u trgovini, a pogotovo u velikim supermarketima, je vrlo izazovna usluga. Naše rješenje integriranog upravljanjima štetnicima u trgovini pokazalo se kao vrlo učinkovito rješenje koje sve naše klijente štiti od najezda štetnika.

 

Budući da je svaki maloprodajni ii veleprodajni objekt drugačiji, profesionalni, sveobuhvatni plan kontrole štetnika koji je prilagođen specifičnim potrebama vaše tvrtke najpametniji je način da zaštitite svoj dragocjeni prodajni prostor. Ogromno znanje stručnih zaposlenika Kamiks eka sustavnim planiranjem mjera preventivno djeluje i štiti od štetnika u preko 4.000 različitih trgovina u Hrvatskoj.

 

Za maloprodajne tvrtke također je važno da imaju diskretnu uslugu kontrole štetočina kako vaši kupci ne bi bili ometani dok kupuju, kao i kontrolu štetočina koja rješava trenutne zaraze i sprječava buduće.

Pobrinite se da vaš maloprodajni prostor privlači kupce, a ne štetočine.

 

Čišćenje i dezinfekcija ventilacijskih i klimatizacijskih sustava u trgovini

 Čišćenje sustava ventilacije i klimatizacije važna je usluga za trgovine zbog boravka i protoka velikog broja ljudi. Ukoliko kvaliteta unutarnjeg zraka postane loša, može uzrokovati da vaši kupci počinju napuštati vaše prodajne prostore bez želje da se vrate u iste.

 

Prednosti redovnog čišćenja sustava u trgovini su mnoge, ali navodimo smo najvažnije:

  • sprječavanje alergija i drugih bolesti dišnog sustava Vaših kupaca,

  • sprječavanje bolovanja zaposlenika

  • sprječavanje opasnosti od požara održavanje vašeg poslovanja u skladu sa sigurnosnim propisima

  • produljenje životnog vijeka opreme i uređaja

  • održavanje zdravog okoliša u objektu

  • poboljšajte zadovoljstva kupaca

  • zdravi uvjeti rada  i poboljšanje učinka zaposlenika


Uz redovnu kontrolu i preporuke, Kamiks eko vam može osigurati efikasno čišćenje sustava te tako indirektno utjecati da Vam se poveća ili zadrži dobru reputaciju i visoka ucjena Vaše usluge.

 

Čišćenje i dezinfekcija napa u trgovini

 Učestalost čišćenja nape u Hrvatskoj regulirana je putem nekoliko propisa te se zahtjeva kvartalno provođenje. Čišćenje nape moraju obavljati ovlašteni stručnjaci koji su završili program obuke i ovlašteni su za korištenje kemikalija i provođenje dezinfekcije. Kamiks eko postavlja visoke standarde obučenosti radnika koji provode ove procese.

 

Kako su nape površine koje, u prostorima trgovine u kojima se priprema hrana, indirektno dolaze u kontakt a hranom, odnosno mogu nakupinama nečistoća ugroziti sigurnost proizvoda, bitno je redovito obavljanje procesa čišćenja i dezinfekcije istih.

Kamiks eko vodi brigu oko čistoće i ispravnosti vaših napa.

 

Ispitivanje kvalitete zraka i čistoće površina

 Prema zahtjevima klijenata, u mogućnosti smo provesti uzorkovanje zraka i površina prije i poslije obavljenog čišćenja i dezinfekcije, a radi potvrde učinkovitosti provedenih procesa. Analize se provode u akreditiranom i ovlaštenom laboratoriju.